Brus panorama0920

Brus 03.08.2022. U toku je javna rasprava nacrta Plana razvoja opštine Brus 2022-2029 koji je izradio koordinacioni tim uz pomoć  podtimova koji su bili podeljeni u tematske radne grupe.

Prema zvaničnim podacima dobijenih od strane Opštine Brus 02. avgusta 2022. godine tematske radne grupe za izradu Plana formirane su 06. juna 2021. godine u sledećem sastavu:

- Turizam, sport, kultura: Jelena Radulović, Zlatko Milenković, Marijana Đokić, Marko Vilimonović.

- Saobraćajna i komunalna infrastruktura: Milan Marjanović, Miodrag Todorović, Novica Nešić, Ivan Đokić, Marija Jakovljević

- Prostorno planiranje i energetika: Novica Nešić, Marija Jakovljević, Gordana Petrović, Jelena Petrović

- Privreda, poljoprivreda i ruralni razvoj: Radula Ratković, Stojan Raičević, Bratislav Kojić, Ljiljana Vučković

- Obrazovanje: Milijana Todorović, Ana Đurđević, Milena Zdravić, Lidija Dačković, Dragana Dobrodolac, Zoran Marković

- Zdravstvena i socijalna zaštita: Sonja Pavlović, Predrag Čolić, Zorica Grujić, Dragana Živković, Slavica Moskovljević, Daliborka Tomić, Zvezdana Radović, Novak Kovačević.

Podsećamo, nacrt Plana razvoja opštine Brus je na javnoj raspravi, od 13. jula i traje do 05. avgusta 2022. godine, u kojoj učestvuju predstavnici ustanova, organizacija, javnih preduzeća čiji je osnivač opština Brus, zainteresovani građani, pravna lica, udruženja i druge zainteresovane strane.

Nacrt Plana možete pogledati na linku OVDE i potom dostaviti svoje sugestije i predloge putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili poštom na adresu Opština Brus - Koordinacionom timu za izradu Plana razvoja opštine Brus za period od 2022. do 2029. godine, ul. Kralja Petra Prvog 120, 37220 Brus zaključno sa 05. avgustom 2022. godine.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Saša 62085839
Ovaj plan je uopšteni spisak... Nažalost predlagač i JLS Brus ne shvataju da oni nisu tu radi samih sebe i da bi zadovoljili svoje egoistične potrebe. Čini mi se da je velika većina članova koordinacionog tima sa "budžeta" ? Da li to znači da razvoj i opstanak Brusa zavisi samo od javnog sektora? Ovde koliko vidim nema predstavnika privrednog i civilnog društva koji su itekako važni činioci jedne lokalne zajednice? Možda i grešim ali se pitam kakvu nam poruku šalju inicijatori, izrađivači i promoteri jednog ovakvog bitnog i veoma značajnog strateškog dokumenta iz koga trebaju proisteći između ostalog i drugi dokumenti kao osnov za razvoj lokalne zajednice? Ima li vremena, šanse i nade da se o ovome možda javno raspravlja i u selima gornjeg toka Rasine ili Blaževa? Ili su ta marginalna sela naše opštine u cilju ravnomernog lokalnog razvoja zaobiđena zbog prevelike razvijenosti... U svakom slučaju timu se treba zahvaliti na radu i trudu jer "ako nema kiše, dobar je i grad"!
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE