ParlamentRS0520

Brus 04.08.2022. Marija Lukić iz Brusa je poslanica u novom sazivu Narodne skupštine pa će tako opština Brus imati predstavnika i u XIII sazivu Narodne skupštine Republike Srbije.

Mariji Lukić je verifikovan poslanički mandat 01. avgusta koji je osvojila na izborima 2022 kao nestranački kandidat na listi "Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije " (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)

Marija je po zanimanju diplomirani ekonomista a u Parlamentu je član poslaničke grupe "UJEDINjENI - SSP, PSG, PREOKRET, SLOGA" i za sada je izabrana u članstvo sledećih odbora:

  •  Odbor za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova (član)
  •  Odbor za prava deteta (član)
  •  Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva (zamenik člana)
  •  Odbor za zdravlje i porodicu (zamenik člana)

Podsetićemo da je u prethodnom XII sazivu Brus takođe imao narodnu poslanicu - Mariju Todorović koja je bila na listi SNS – Aleksandar Vučić "Za našu decu". Na izborima 2022. godine Marija Todorović je bila 127. na listi SNS - Aleksandar Vučić "Zajedno možemo sve" tako da postoji velika šansa u narednom periodu da dobije poslanički mandat i da opština Brus ima dve poslanice u Narodnoj skupštini.
izvor i foto:parlament.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE