Brus 011123a

Odlukom Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2023. godine raspuštena je Skupština opštine Brus i imenovani su članovi Privremenog organa koji će rukovoditi opštinom Brus do konstituisanja nove Skupštine.

Skupština opštine Brus je raspuštena jer ni posle 30 dana od podnošenja ostavke predsednice opštine Brus prof. dr Valentine Milosavljević na funkciju 29. septembra nije izabran novi predsednik opštine. U nerednom periodu, do konstituisanja nove SO Brus, neodložne poslove obavljaće Privremeni organ koji čine: Valentina Milosavljević - predsednik Privremenog organa i članovi Milutin Jeličić, Radovan Stajić, Dalibor Savić i Vojislav Milisavljević.

Očekuje se da Privremeni organ opštine Brus održi konstitutivnu sednicu i usvoji Pravilnik o radu kao i da se posle toga javno obrate stanovnicima opštine Brus.

Nadamo se da će ova petorka odgovorno, savesno i uspešno voditi opštinu Brus u narednom periodu i da će njihov rad biti dosta transparentniji nego što je to bio rad Kabineta predsednika opštine Brus i Opštinskog veća u prethodnom periodu, a to će sigurno najviše zavisiti od predsednika Privremenog organa.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE