AC zgradaopstine

Na današnjoj sednici SO Aleksandrovac, koja je nastavak jučerašnjeg zasedanja, odbornici vladajuće koalicije SNS i SPS, njih 30 od 59 koliko broji lokalni parlament, izabrali su predsednika, zamenika i sekretara SO.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je advokat Milan Minić, koji je dosada bio na dužnosti načelnika opštinske Uprave. Za njegovog zamenika izabran je profesor zaštite bilja Milan Milutinović, dok je za sekretara Skupštine opštine izabrana diplomirana pravnica Brankica Marinković.

Nakon toga izabrani su Izvršni organi vlasti, i to: predsednik opštine, njegov zamenik, kao i članovi opštinskog Veća.

Po prvi put u istoriji Župe izabrana je žena za predsednika opštine, diplomirana pravnica Jelena Paunović, koja je shodno zakonskim ovlašćenjima, predložila svog zamenika, kao i članove opštinskog Veća.

Tako je odbornička većina izabrala Nemanju Pribakovića, master inženjera tehnologije za zamenika predsednika opštine, dok su za članove opštinskog Veća izabrani: Marija Milanović, Milorad Radulac, Zoran Katančević, Dejan Lazić i Ivan Mihajlović.

Pomenimo da je rad današnje sednice Skupštine opštine protekao u atmosferi razumevanja i uvažavanja različitih stavova, te da su doprinos tome dali i odbornici opozicionih stranaka: GG „Pokret Župu – dr Jugoslav Stajkovac“, GG „Buđenje Župe – Ivan Brborić“ i „Srbija protiv nasilja – Miroslav Miki Aleksić – prof. Dragiša Stamenković“.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE