Brus parking240716 1

Brus 06.06.2024. Opština Brus nema imenovanog javnog pravobranioca već tri meseca može se zaključiti iz dostupnih podataka na zvaničnom sajtu OU Brus.

Opštinsko veće opštine Brus na sednici održanoj 06. marta 2024. godine donelo je rešenje o usvajanju ostavke Opštinskog pravobranioca Branka Lukovića, diplomiranog pravnika, zbog podnošenja pisane ostavke 06. februara 2024. godine, objavljeno je rešenje u Službenom listu Opštine Brus br 06/2024.

Brus OpVecOstavkaPravobranilac060324

Kako je za imenovanje i smenu pravobranioca nadležno Opštinsko veće opštine Brus za sada je nepoznato da li je u međuvremenu raspisan javni konkurs i imenovan novi opštinski pravobranilac.

U očekivanju potvrde o izboru i imenovanju podsećamo koje poslove obavlja Opštinsko pravobranilaštvo opštine Brus:

  • Opštinsko pravobranilaštvo vrši poslove pravne zaštite imovinskih prava i interesa opštine Brus.
  • Opštinsko pravobranilaštvo preduzima pravne radnje i koristi pravna sredstva pred sudovima, organima uprave i drugim nadležnim organima radi ostvarivanja imovinskih prava i interesa opštine Brus i njenih organa i organizacija koje nemaju svojstvo pravnih lica, u svojstvu zakonskog zastupnika.
  • Opštinsko pravobranilaštvo preduzima pravne radnje i koristi pravna sredstva pred sudovima, organima uprave i drugim nadležnim organima radi ostvarivanja imovinskih prava i interesa javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Brus, kao i svih drugih pravnih lica čije se finansiranje obezbeđuje u budžetu opštine Brus, u svojstvu punomoćnika.
  • Kada u istom postupku učestvuju stranke sa suprostavljenim interesom, a jedna od tih stranaka je opština Brus, Opštinsko pravobranilaštvo će zastupati opštinu Brus.
  • Opštinsko pravobranilaštvo prilikom zaključivanja ugovora koje zaključuje opština Brus, daje pravna mišljenja na ispunjenost zakonom propisanih uslova u vezi sa pojedinačnim ugovorom.
  • Opštinsko pravobranilaštvo može davati mišljenja u vezi sa pravnim pitanjima koja su od značaja za rad, postupanje i odlučivanje organa i organizacija gradske opštine, a odnose se na sprečavanje štetnih imovinsko-pravnih posledica, koje mogu nastati za organe i organizacije i to na inicijativu tih organa i organizacija.

N.Miljković, izvor:brus.ls.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE