Brus panorama17

Na prethodnoj sednici Skupštine opštine Brus koja je održana 05. aprila 2024. godine bilo je diskusije pri imenovanju poverenika pojedinih Mesnih zajednica na teritiriji opštine Brus.

Kako se čulo na sednici pri izboru poverenika konsultovani su pojedini meštani u Mesnim zajednicama, ali ne svi meštani putem zbora i izbora  - opširnije na linku OVDE

Tim povodom prosleđeno je nekoliko pitanja SO Brus na koja su stigli odgovoriod predsednika SO Brus Ivanaa Đokića:

  • Kada je poslednji put raspisan izbor za savet/predsednika Mesne zajednice na teritoriji opštine Brus (taksativno za svaku mesnu zajednicu)?

ODGOVOR: Zborovi građana po mesnim zajednicama, na kome su birani saveti mesnih zajednica na teritoriji opštine Brus održavani su do 2013. godine. Nakon toga u mesnim zajednicama postaljani su privremeni saveti mesnih zajednica.

  • Ko je predložio lica za poverenike Mesnih zajednica koji su imenovani na sednici SO Brus održanoj 05. aprila 2024. godine? (predlagači taksativno po Mesnoj zajednici)?.

ODGOVOR: Predložio ih je Odbor za izbor i imenovanja, administrativna i mandatno imunitetska pitanja Skupštine opštine Brus.

  • Ko raspisuje izbore za savete/predsednike Mesnih zajednica na teritoriji opštine Brus?

ODGOVOR: U skladu sa članom 74. Zakona o lokalnoj samoupravi, izbore za savet mesne zajednice raspisuje predsednik Skupštine opštine.

Moguće je da će na narednoj ili jekoj narednoj sednici SO Brus biti raspisani izbori u Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Brus.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE