SOBrus 2hit 171116 1Na zahtev Opštinskog veća opštine Brus danas je održana Treća sednica SO po hitnom postupku. Iako je inicijator sednice bilo Opštinsko veće na samoj sednici nije bilo prisutnih članova osim predsednika i zamenika veća, odnosno predsednika i zamenika opštine Brus koji tu funkciju obavljaju po automatizmu.

Kao i na prethodnim sednicama koje su sazvane po hitnom postupku radni materijal je deljen u samoj sali i odbornicima je ostavljeno petnaestak minuta da se upoznaju sa radnim materijalom. Zato je sednica počela sa petnaestak minuta zakašnjenja, oko 11:15 časova.
Posle utvrđivanja kvoruma (prisutno 26 odbornika) i čitanja Dnevnog reda koji je usvojen većinom glasova počeo je i radni deo sednice. Izgleda da je propuštena prilika da se usvoji zapisnik sa Druge sednice SO Brus po hitnom postupku koja je održana 17. novembra 2016. godine.
Na Dnevnom redu je bilo 7 tačaka ali bez obrazloženja predlagača.
Na Dnevnom redu su bile sledeće tačke D.reda: Odluka o rebalansu budžeta za 2016. godinu; Odluka o prestanku funkcija u organima JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju Brus; izmena Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta; Odluka o izmeni Odluke o postavljanju i uklanjanju manjih manjih montažnih, oglasnih i drugih objekata;  predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za planove;  predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima od izvorne nadležnosti opštine Brus i predlog za  postavljenju zamenika sekretara SO Brus. 

Za reč seuglavnom javljao Slobodan Vidojević, šrf odborničke grupe SNS, a u jednom trenutku se za reč javio i predsednik opštine Brus Milutin Jeličić, koji je na prozivke odbornika Slobodana Vidojevića, izašao za skupštinsku govornicu kako bi obrazložio predložene tačke D.reda današnje sednice po hitnom postupku.
Tokom sednice bilo je reči i o Bruskoj kući, otplati kredita, izgradnji fekalnog kolektora Brus - Tršanovci - Lepenac...

foto:arhiva

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE