Blace072016

U 2016. godini Opština Blace izdvojila 23 miliona dinara za poljoprivredu. Sredstva su predviđena kroz tri programske pozicije, od čega je 2,5 miliona dinara planirano za kreditnu podršku kroz subvencionisanje kamate poljoprivrednih kredita, 750 hiljada dinara je predviđeno za direktna davanja kroz subvencionisanje reproduktivnog materijala u stočarstvu (seme za veštačko osemenjavanje kvalitetnih priplodnih grla goveda) dok je najveći deo u iznosu od 19,7 miliona dinara predviđeno za sprovođenje mera ruralnog razvoja čime je obuhvaćena kompletna primarna proizvodnja kao i veći deo prerade poljoprivrednih proizvoda.

Do sada se na konkurs javilo 322 poljoprivredna gazdinstva od čega je realizovano oko 70 % podnetih zahteva.

Najveći broj zahteva je podnet za nabavku mehanizacije u svim oblastima proizvodnje, podizanje višegodišnjih zasada, nabavku kvalitetnih priplodnih grla izgradnji sušara i hladnjača ali ima i zahteva za nabavku specijalizovane opreme za preradu voća i povrća, nabavku opreme u pčelarstvu i dr.

Predsednik opštine Blace, Zoran Jozić, najavio je još intenzivniju podršku poljoprivrednim proizvođačima i apelovao je na građane koji nisu registrovali poljoprivredna gazdinstva u ovoj godini, da to urade u narednoj, kako bi bili u prilici da i oni ostvare subvencije.

„Raduje podatak da je iz godine u godinu sve više registrovanih gazdinstava što daje podstrek i nama, da damo maksimum u ovoj oblasti“ – saopštio je Predsednik opštine, Zoran Jozić.
izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milan 240832740
A Brussss?
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE