SOBrus23 08194

Brus,11.02.2020. Na 25. sednici SO Brus, koja je zakazana za 12. februar 2020. godine velika je verovatnoća da će brojno stanje odbornika biti kompletno  i da će broj odbornika biti 29 kako je i prema Statutu SO Brus.

Moguće je da će SO Brus biti u kompletnom sastavu posle skoro dve godine "natezanja" oko 29-og odborničkog mandata, odnosno vraćanja mandata nekadašnjem zameniku predsednika opštine Brus Aranđelu Stojkoviću.
Bivši zamenik predsednika opštine Brus Aranđel Stojković je smenjen sa te dužnosti aprila meseca 2018 i od tada traju "nedoumice" i tumačenja nadležnih lica u Skupštini opštine i Opštinskoj upravi opštine Brus oko vraćanja mandata.
I pored tužbi nadležnim sudovima i donešenja presude Upravnog suda u Kragujevcu avgusta 2019. godine da se odluka SO Brus poništava -  odbornički mandat nije vraćen ni na 24. sednici SO Brus koja je održana novembra 2019. godine.
Na ponovnu žalbu Stojkovića u novembru mesecu 2019. godine Upravni sud u Kragujevcu doneo je presudu decembra meseca 2019. godine "poništava se odluka SO Brus o nepotvrđivanju mandata doneta 12.11.2019. god i potvrđuje se mandat odborniku Aranđelu Stojkoviću sa izborne liste Nova Srbija - Milutin Jeličić Jutka."
Ostaje da se vidi na sednici SO Brus kako će sada postupiti odbornici ali je i pitanje ako Stojković bude tužio SO Brus i nadležna lica za dešavanja oko potvrđivanja odborničkog mandata u periodu od aprila 2018. godine pa do potvrđivanja mandata ko će mu nadoknaditi eventualnu štetu - budžet ili nadležna lica? Ili možda neće tužiti... Ostaje da se vidi na 25. sednici SO Brus koja je zakazana za 12. februar 2020. godine.
Kako je protekla sednica SO Brus na ovu temu avgusta meseca 2019. godine pogledajte OVDE
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE