logo brusonlineS obzirom na to da se budžet Opštine Brus najvećim delom ostvaruje novcem koji stanovnici opštine Brus uplaćuju na osnovu poreza i taksi nadali smo se da će rukovodstvo opštine Brus, na čelu sa predsednikom Opštine i zamenikom predsednika odlučiti da se ove godine sprovede anketa među građanima pre izrade budžeta za 2016. godinu.

Pri anketiranju građani su mogli da se izjasne na koji način bi želeli da se usmeravaju budžetska sredstva i koji su to projekti koje smatraju prioritetnim u narednoj godini.

Mnogi su se nadali da će funkcioneri Opštine Brus odvojiti deo svog radnog vremena i saslušati šta građani opštine Brus, koji ne žive samo u centru i nisu odbornici, smatraju prioritetom za svoju opštinu u narednoj godini, bez obzira da li se radi o asfaltiranju ulica, rekonstrukciji trotoara, adaptaciji kulturnih, verskih ili sportskih objekata, o ulaganju u škole, obrazovanje i najmlađe, o uklanjanju divljih deponija, o socijalnim davanjima i slično.

Jer kada se budžet javno kreira rukovodstvo lokalne samouprave može sigurno naići na zanimljive predloge i sugestije i u skladu s finansijskim mogućnostima implementirati ih u budžet za 2016. godinu koji se kreira da stvori uslove za bolji život svih građana opštine Brus.

Nažalost već duži period ne funkcioniše zvanični sajt opštine Brus a od pre desetak dana umesto da se na sajtu nalazi i to malo podataka, sajt je potpuno nestao i bez ikakvog je sadržaja i obaveštenja.

Ovakvo ponašanje lokalne samouprave samo dovodi u sumnju prave namere kreirana budžeta opštine Brus za 2016. godine i sa pravom građani mogu postaviti pitanje "Ko i za koga kreira bužet opštine Brus za 2016. godinu?".

BrusONLINE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE