KS atletski0521SASorgRS

Kruševac 27.05.2021. Ovog vikenda 29. i 30. maja 2021. godine održaće se državno prvenstvo za juniore i juniorke u Kruševcu.

Čak 306 takmičara iz 53 kluba nadmetaće se za titulu državnog prvaka, ali i za mesto u reprezentaciji za predstojeće juniorsko  Balkansko prvenstvo koje se sredinom juna održava u Istanbulu.

Takođe atletičari će ovo takmičenje i jaku konkurenciju  iskoristiti da ispune normu za juniorsko prvenstvo Evrope koje se od 15-18 jula održava u Tallinu (Estonija).

Domaća publika će imati priliku da gleda novu državnu rekorderku na 100 metara Ivanu Ilić (ČAČ) , kao i vodeću na svetskim rang listama za juniore,  bacačicu koplja Adrianu Vilagoš(SEN). Ivani će na 200 metara parirati Tijana Japundžič (CZB) koja će pored ove titule trčati i za epitet najbrže na 400 metara.

Zanimljiva trka očekuje nas na 110 metara sa preponama gde će Bogdan Vidojković(CZB) i Jovan Čanak(VNS) napadati normu za EP U20. U skoku uvis Angelina Topić(TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina, dok se u ženskom troskoku očekuje zanimljiv okršaj  između Boberić Teodore(TJB) i Jovane Gnjatović (RUM).

Talentovana Saima Murić (NOP) će se sa Ivom Maletić (MZA) i Dunjom Sikimom (BNZ) takmičiti za titulu najbrže na 800 metara, dok će Aleksa Tomić (MOĆ) trčati da ispuni normu za predstojeće juniorsko prvenstvo Evrope.
izvor i foto:sas.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE