SSBrus atletika0421KS4

Brus 14.05.2022. Sedmoro učenika iz škola sa teritorije opštine Brus učestvovaće na Državnom školskom takmičenju u atletici koje će biti održano 16. maja na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Sedmoro učenika iz Brusa, četvoro iz osnovne škole Andrijana Stevanović, Anđela Milosavljević, Andrijana Pavlović, Vukašin Tatić i troje iz srednje škole Sara Obradović, Sanja Đokić i Uroš Đorđević, ostvarili su  plasman na Državno školsko takmičenje u atletici u sledećim disciplinama: skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle i trčanje 400m i 600m.

OSBrus atletika210421c

Učenici su do ovog takmičenja ostvarili pobede na opštinskim, okružnim i međuokružnim takmičenjima za koja su ih pripremali Vesna Ilić - profesor fizičkog vaspitanja koja već godinama vodi Sportsku sekciju u OŠ “Jovan Jovanović Zamaj” u Brusu, Vladimir Knežević - profesor fizičkog u Srednjoj školi Brus i učiteljica Jadranka Antonijević koja je pripremala jednog učenika nižih razreda osnovne škole.

Na Državnom školskom atletskom takmičenju u Kraljevu 2022 planirano je da specijalni gost bude Emir Bekrić, nacionalni rekorder u trci na 400 metara sa preponama i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, koji će sa učenicima podeliti svoje bogato iskustvo i ukazati im na prednosti bavljenja sportom.

Takmičenje u Kraljevu 16. maja možete pratiti uživo na YT kanalu Školski sport Srbije.
N.Miljković, foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE