FUDekipa20141

Fudbalski klub FUD se u 2014. godini takmičio u Zoni Zapad gde je igrao sa ekipama Pomoravskog, Topličkog i Rasinskog ogruga (Jedinstvo-Paraćin, SFS Borac, Žitorađa, Kosanica, Temnić, Župa,Juhor...). U vrlo jakoj konkurenciji FUD je na kraju jesenjeg dela prvenstva zauzeo 9. mesto sa 19 bodova.

O takmičarskoj 2014. godini FK FUD-a razgovaramo sa predsednikom kluba Goranom Bekrićem i sportskim direktorom Nebojšom Jovanovićem. 
GoranB1214Kako je rekao predsednik kluba Goran Bekrić: "Takmičenje u višem rangu je po ekipu loše krenulo. Uzroka je bilo više: slabo odrađen pripremni period, nedostatak finansijskih sredstava, mali broj pripremnih utakmica... tako da smo početak  prvenstva  dočekali nespremni. U prvih pet kola ekipa FUD-a nije imala ni jedan bod. Nije nas uhvatila panika ali nije bilo jednostavno. Svakakve priče su dolazile do igrača i uprave. Nismo poklekli već je prevladalo ono što krasi ekipu FUD-a drugarstvo, prijateljstvo i želja za pobedom ma ko je protivnik sa druge strane. To smo dokazali protiv Juhora u Obrežu i Jedinstva u Brusu. Ostaje žal za izgubljenim bodovima u Resavici  i Mijatovcu ali nadamo se da ćemo u drugom delu prvenstva to nadoknaditi. 
Na kraju jesenjeg dela prvenstva sa osam utakmica na strani i sedam utakmica kući FUD se nalazi na devetom mestu i spremno dočekuje prolećni deo prvenstva gde prvo kolo igra u Brusu sa ekipom Borac iz Bivolja."

Priču o takmičarskoj  2014. godini nastavio jesportski direktor Nebojša Jovanović:
"Taman kada smo konsolidovali redove i ušli u pobednički ritam, nastali su drugi problemi. Problemi finansijske prirode gde nam nisu odobrena Nebojsa12142sredstava od strane Sportskog Saveza za takmičenje u višem stepenu takmičenja (Zona) pa smo upali u vemo tešku finansijsku krizu gde su posledice osetili svi počev od igrača (kroz opremu, hranarinu) zatim ekonomat, dobavljači    (struja, prevoz, dug prema savezu, treneru i ostalima) ali samo zahvaljujući čvrstoj volji i jedinstvu igrača FUD-a  završili takmičarski deo u jesenjem delu sezone i očekuju da će se ta nepravda od strane Saveza u narednoj godini ispraviti i da će proleće biti lepše za ekipu FK  FUD-a koji je sportski najuspešniji kolektiv u Brusu i to čini isključivo sa našom i vašom decom koji reprezentuju Brus na svakom  koraku ma gde igrali u našoj Srbiji.
FUD iza sebe ostavlja veoma uspešnu 2014. godinu u kojoj je ispunio svoju misiju koja traje punih 33 godine i nada se i moli samo za malo veću pažnju i razumevanje od lokalne samouprave kao i same lokalne zajednice u cilju razvoja sporta kao opšteg dobra i zdravlja celog društva prema kome svi težimo.
Uprava FK FUD-a se zahvaljije igračima na slozi i razumevanju, svima koji su pomogli klub u dosadašnjem periodu kao i navijačim i simpatizerima FK FUD-a." 

Da podsetimo da je FK FUD ove 2014. godine igrao veoma uspešno naročito na domaćem terenu u Brusu:
Pri kraju jesenjeg dela prvenstva, kada je tim FUD-a ušao u formu i kada je bilo najpotrebnije, na domaćem terenu pobedili su favorizovanu ekipu FK "Jedinstvo" iz Paraćina:


Odličnu partiju i igru ekipa FUD-a prikazala je u meču ptotiv ekipe FK "Dragocvet":

Tokom 2014. FK FUD je odigrao i dve međunarodne prijateljske utakmice,
sa ekipom iz Francuske US SRBIJA u aprilu mesecu 2014:

i ekipom IZVOR – ODINCOVO iz Rusije za dane Preobraženja 2014:

Odigravanjem ovih utakmica i druženjem sa igračima i upravama ova dva fudbalska kluba stečena su nova poznanstva i prijateljstva.

 
GoraniNebojsa1214

 

FK FUD sa svojim Predsednikom Goranom Bekrićem i sportskim direktorom Nebojšom Jovanovićem, upravom, igračima, navijačima i simpatizerima svim građanima Opštine BRUS ma gde oni bili želi srećnu, zdravu i uspešnu 2015 godinu.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE