NP posetaTanjaMatic1221a

Novi Pazar 17.12.2021. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić posetila je Novi Pazar i tom prilikom se sastala sa gradonačelnikom ovog grada Nihatom Biševcem i prisustvovala svečanoj akademiji povodom obeležavanja 100 godina postojanja Narodne biblioteke “Dositej Obradović”.

Matić je navela da je sastanak sa gradonačelnikom Novog Pazara o predstojećim projektima koje je resorno Ministarstvo za turizam podržalo bio izuzetno konstruktivan i istakla da je veoma zadovoljna tempom i načinom na koji lokalna uprava grada i Turistička organizacija Novog Pazara radi na implementaciji svih projekata.

Ona je ukazala na to da Novi Pazar ima jedinstven turistički potencijal čija je ključna prednost u razvoju omladinskog i sportskog turizma, ali i da su od izuzetnog značaja ulaganja i unapređenje uslova za razvoj banjskog turizma.

NP posetaTanjaMatic1221b

Ministarka je takođe prisustvovala svečanoj akademiji povodom obeležavanja 100 godina postojanja Narodne biblioteke "Dositej Obradović” i tom prilikom joj je uručena plaketa Narodne biblioteke za doprinos kulturnom razvoju novopazarskog kraja.

Važan jubilej koji danas obeležavamo podseća nas na ogroman značaj materijalne kulture i prisustva pisane reči u novopazarskom kraju, gde je i nastao najstariji pisani spomenik i neprocenjivi izvor srpske pismenosti “Vukovo jevanđelje”, davne 1202. godine u Starom Rasu. Takođe, ovaj jubilej je još jedan dokaz brige građana o svom duhovnom životu i negovanju kulturnog života, poručila je ministarka.

Prilikom posete, Matić je obišla i manastir Đurđevi Stupovi čije je radove na izgradnji novog konaka za posetioce Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo ulaganjem od 5 miliona dinara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma u Novom Pazaru od 2015. do 2021. godine ukupno opredelilo 314 miliona dinara.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE