NP pesackaGradina1

U utorak, 30. aprila u 11:00 časova svečano se otvara turističko-pešačka staza na Gradini ukupne dužine 950 metara koja ima karakter umerene planinske staze i uređena je za posetioce i turiste.

Staza počinje od restorana Pazarište i vodi do vrha lokaliteta tvrđave "Gradina", prolazeći kroz najatraktivniji deo netaknute prirode.

NP pesackaGradina4a

Na 550m od početka staze nalazi se raskrsnica gde se levo može nastaviti glavnom stazom, a desno je alternativna staza i dužini od 350m sa jednim odmaralištem.

NP pesackaGradina2

Duž staze nalazi se 7 odmarališta a postavljeni su putokazi, rukohvati, zaštitna ograda, edukativno-informativne table do vrha srednjovekovnog utvrđenja Gradina sa koga se pruža prelep pogleda na planine Goliju, Rogoznu i lokalitet Trgovište.
Urađen je put preko Sebečava do lokaliteta Gradina, kao i plato za parking a tokom maja meseca planirano je postavljanje osvetljenja koje će doprineti posebnoj ambijentalnoj celini na ovom važnom turističkom mestu u Novom Pazaru.

Ovaj projekat, vrednosti 12.000.000 RSD finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije a svečanom otvaranju će prisustvovati potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
izvor i foto:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE