Put sneg

Put do blaževačkog sela Stanulovići, u opštini Brus, već 25 dana je neprohodan i nemoguće doći iz pravca Blaževa jer od sela Borance put uopšte nije čišćen. Meštani su proteklih dana više puta zvali da im je potrebno pročistiti put ali ipak ni do 25. januara 2017. godine to nije učinjeno.

Do meštana u Stanulovićima juče je uspeo da dođe poštar iz Blaževa ali obilaznim putem preko Brzeća, Kopaonika i Leposavića. Kako nam je rekao i sa te strane je teško doći ali je ipak uspeo.
„ U Stanulovićima sam bio pred početak 2017. godine pa juče. Uspeo sam nekako da dođem kako bih ti ljudima doneo poštu i penzije ali i neophodne stvari i lekove. Od sela Borance je i dalje neprohodno ali se nadam da će ovih dana put biti pročišćen.“
Inače od Blaževa preko sela Borance do Stanulovića ima oko 15-ak kilometar dok obilaznim putem preko Kopaonika oko 100 kilometara što je poštar  uspeo da pređe kako bi došao do meštana, odnosno svojih prijatelja.

Kontakirali smo i meštane koji su nam rekli:
„Stanulovići su već 25 dana odsečeni od Blaževa i Brusa. Kao da nas je opština Brus zaboravila i kao da ne postojimo. Više puta smo zvali i apelovali za pomoć ali ništa. Juče nam napokon došao naš poštar i doneo nam stvari, lekove, penzije.. I to preko Kopaonika pa na Leposaviće i došao do nas. Nas niko drugi nije ni pozvao da vidi kako li je ovamo. Doneo poštar ponešto pa tako reći za sada imamo sve. Ne volimo mi ni da tražimo ništa. Bilo je problema ovih dana, nestao šećer, zejtin, lekovi... tako... prašak. To smo mi jos pre naručili ali stajalo u Blaževu.. Tako... ne znam... imamo za sada a ako neko dođe dobro došao je.“

Iskreno se nadamo da će već danas početi čišćenje puta od sela Borance prema Stanulovićima i da se meštani ovog sela, kao i okolnih, ubuduće neće osećati kao da niko ne misli na njih i da su zaboravljeni.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE