SavicRiA220217 1

I sami znate da kada dođete u Brus uglavnom se zadržavate u delu grada gde su nove pločice, delimično obnovljene fasade i kafei pa i ne vidite kako žive ljudi na samo par stotina metara od centra varoši. Mnogi koji žive u Brusu pretvaraju se da ne vide sugrađane i komšije koje žive sve teže i teže.

Tokom novembra 2016. godine smo pisali o porodici Savić koja živi u baraci koja se nalazi na Vašarištu, nedaleko od Srednje škole i samog centra Brusa. Izgradnja adekvatnog stambenog prostora im je odavno obećan a izgradnja je počela decembra meseca 2016. godine.

SavicRiA220217 2

Prilikom nedavne posete uverili smo se da je njihova situacija ista ako ne i gora. Kažu da ih posle objavljenih tekstova ponekad neko poseti i pomogne. Dobili su i drva što im je puno značilo jer je zima bila veoma hladna.  Baraka u kojoj žive je stara, oronula, bez vode, mokrog čvora, bez adekvatne električne energije i veoma se teško zagreva. Ne znaju ni sami kako su preživeli veoma niske temperature tokom januara meseca.

Najgore je što u baraci gde žive nemaju vodu pa moraju da donose sa obližnje česme. Zimus su imali i problem što se donešena voda u bidonima zaledi pa su morali da je zagrevaju ili češće da idu po vodu. 

Aleksandar nije uspeo da nastavi školovanje koje je započeo u Kruševcu jer nije mogao da se finansira samo od socijalne pomoći koja iznosi 11.800,00 dinara mesečno ali i dalje ima želju da nastavi školovanje ako mu se ukaže prilika. U međuvremenu je dobio je i ponudu za rad u JKP Rasina ali nije mogao da prihvati to radno mesto zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Kako su nam rekli više puta su posećivali i nadležne u Opštini Brus i dobili su obećanje da će biti rešen njihov problem.

SavicRiA220217 3 SavicRiA220217 4

Na pitanje šta im je trenutno potrebno rekli su da se što pre završi izgradnja započetog stambenog objekta koji im je obećan na korišćenje kako bi imali normalnije uslove za život - u kući sa vodom, mokrim čvorom, strujom i da se usele jer se plaše da narednu zimu provedu u baraci.

U današnje vreme mnogi bi trebalo da se upitaju kako žive njihove komšije, ne okreću glavu od njih i ako im je potrebna pomoć da pozovu da im se   pomogne. BrusONLINE još jednom upućuje poziv svima koji mogu da pomogu porodici Savić se odazovu i da to učine u skladu sa svojim mogućnostima.

Aleksandra Savića možete kontaktirati na br. tel: 065 66 93 463
kako bi saznali kakva je pomoć potrebna.

Broj dinarskog računa je: 200-107943331-67 Poštanska štedionica

Uputstvo za uplate iz inostranstva u EUR ili CHF: 

ASavic pomocEUR ASavic pomocCHF

Prethodnu priču o Ruži i Aleksandru pogledajte OVDE (klik)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 136056810
Jesu li jedini kojima se voda zaledi tokom zime pa moraju da se pomuče malo?! Dobili su sve na gotovo. Radno sposobni. A neradnici. Malo im je soc.pomoć. Ziveli bi a da drugi rade umesto njih.Pa to nema nigde... I da,kako to da imaju novac da kupe cigarete,farbu za kosu... A nemaju za hleb?!
| 0 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE