MinistarstvoRada

Beograd,14.05.2020. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije pokrenulo je aplikaciju „E-vodič o pravima zaposlenih“, u cilju bolje zaštite i ostvarivanja prava zaposlenih građana u vreme epidemije COVID-19, u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Ministar Zoran Đorđević podsetio je tim povodom na to da Ministarstvo brine podjednako o svim građanima i o ostvarivanju prava koja im po zakonu pripadaju, zbog čega je i u vreme epidemije želelo da im pruži svu neophodnu pomoć.

Svi koji su morali u vreme vanrednog stanja, a i nakon njega, da rade od kuće zbog toga što pripadaju najugroženijoj grupi stanovnika, roditelji su dece do 12 godina ili su bili u nemogućnosti da zbog obustavljenog prevoza dolaze na posao, kao i svih drugih opravdanih razloga, treba da znaju koja su njihova prava, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, ovoj aplikaciji, koja se nalazi na sajtu Ministarstva, na veoma jednostavan način, mogu da pristupe svi koji žele da provere svoj status, unosom traženih podataka.

Ministar je naglasio i da ukoliko građanin zaključi da mu je neko pravo uskraćeno, to može da prijavi inspekciji rada pozivom na 0800/300-307 ili na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE