BlazevackiKraj NaDaljinu

Brus,26.05.2020. Realizacija obrazovno-vaspitnog rada na daljinu za osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije, otpočela je 17. marta 2020. godine. Planinske škole u ruralnim područjima Republike Srbije imale su u početku problema da organizuju ovakav vid nastave i smišljale su alernativne načine, da svi učenici imaju podjednaku i kvalitetnu elektronsku komunikaciju.

OSBlazevo VukKaradzicAM

Seoske škole u ruralnim područjima opštine Brus, konkretno u blaževačkom kraju, imaju otežane uslove rada zbog svog specifičnog geografskog položaja i rešavanje ovakve vrste problema, predstavlja veliki uspeh kada je obrazovanje i ostvarivanje jednakih prava sve dece u pitanju.

"Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Blaževu, takođe se susrela sa velikim izazovom na početku realizacije obrazovno-vaspitnog rada na daljinu. Određeni broj učenika nije imao dobru internet konekciju, javili su se problemi i sa učenicima koji nisu imali računar ili mobilni telefon. Rukovodstvo Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Blaževu, kontaktiralo je roditelje učenika koji ne poseduju računare ili mobilne telefone nudeći im mogućnost da u toku trajanja obrazovno-vaspitnog rada na daljinu, koriste školske računare i na taj način prevaziđu navedeni problem. Uz pomoć Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, obezbeđeno je korišćenje besplatnog interneta tri meseca i jedan učenik u OŠ "Vuk Karadžić" u Blaževu, iskoristio je ovu mogućnost i na taj način obezbedio sebi bolju internet konekciju u ispunjavanju svojih dnevnih obaveza. Pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavnika Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Blaževu, roditelji su uz pomoć nastavnika, pružili veliki doprinos i pomogli da se prevaziđu trenutni problemi kada je obrazovno-vaspitni rad na daljinu u pitanju." - rekla je Jasmina Mijajlović, direktor OŠ Vuk Karadžić u Blaževu."

Za učenje na daljinu nastavnicima i učenicima osnovnih i srednjih škola na raspolaganju je veliki broj platformi (Viber, Zoom, Microsoft Teams), kao i nacionalna platforma za onlajn učenje Moja škola uz emitovanje TV časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE