Brus9420 001

Brus, 24.06.2020. Na teritoriji opštine Brus i dalje se povećava broj potvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 . Štab za vanredne situacije opštine Brus je tim povodom izdao saopštenje u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 24.06.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 24.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 42 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeta su 4 brisa za PCR testiranje. Uzeto je 16 seroloških testova, od kojih kod 3 lica rezultat pokazuje prisustvo virusa, a kod 4 lica rezultat pokazuje preležanu infekciju .

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućeno je 1 lice kod koga je 23.06.2020 serološkim testom potvrđeno prisustvo virusa.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 1 lica koje se nalazi i testirano je na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 137 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE