Brus9420 001

Brus, 20.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 20.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju  do 14:00 časova 20.07.2020 u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 32 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeto je 6 briseva za PCR testiranje.

Prema dostavljenim rezulatima testiranja od predhodnih dana, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod jednog lica kom je uzorkovan bris za PCR testiranje 06.07.2020 godine u Kovid ambulanti DZ Brus.  

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u navedenom periodu upućeno je četvoro pacijenata sa znacima virusne upale pluća.

Predhodnih dana je bilo zastoja u obradi uzorkovanih briseva, pri dobijanju rezultata istih od strane ZZJZ Kruševac i Kovid ambulante DZ Brus, rezultati će biti objavljeni i transparentni.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 33 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 118257009
Gospodo od struke,komandante ... Pa vi ste nas već obavestili o ishodu testiranih pacijenata za dan 6.jul. Danas isto cinite,sam sa novom brojkom.Imate li orjentir? Ili ste se potpuno izgubili u ovoj ozbiljnoj stvari?
Primera radi ,vratite se nekoliko dana unazad sa saopstenjima i pogledajte sta pisaste za ovaj 6.7.iz danasnjeg izvestaja.
Videcete koliko kuburite sa pamćenjem
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE