Brus9420 001

Brus, 12.08.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 12.08.2020 godine

 Prema dostavljenom izveštaju od 14:00 časova 11.08.2020 godine do 14:00 časova 12.08.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus javilo se ukupno 20 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 9 briseva za PCR testiranje.

U navedenom periodu nije bilo upućivanja pacijenata  na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.  

Rezultati testiranja lica kojima je uzorkovan bris za  PCR testiranje  10.08.2020 godine pokazuju prisustvo virusa COVID-19 kod šestoro lica.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 27 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Prema izveštaju ZZJZ Kruševac koji je dostavljen u prepodnevnim časovima i do časa izveštavanja nisu ažurirani podaci, od početka epidemije, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 108 lica. 

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

 KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 118804760
Vase saopstenje je ukratko ovo. Broj novoobolelih raste.Broj ukupno obolelih je identican.A smanjuje se broj ljudi u izolaciji.Šou.
| 2 0
Milica. 118805138
P.S. I kako to nisu azurirani podaci,a vi i oni svakodnevno objavljujete razna saopstenja? Pri tom,stabovci,ni jedno vam nije u broju identicno kao krusevackom zavodu.Niti kasne, niti zure brojke,one se NE SLAŽU. Svako ko zna da sabira i oduzima,citajuci uzastopno izvestaje vas i kolega iz Ksa vidi da su brojke razlicite kao crno i belo.Toliko..Pogledajte njihov danasnji izvestaj.
| 2 0
Milica. 118805589
Zasto cekate Krusevac da vam javi ukupan broj da biste "azurirali" podatke? Imate li svoju evidenciju,i znate li bez njih ukupan broj obolelih do danas,od pocetka epidemije?!
| 2 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE