BrusONLINE logoBrus,03.09.2020. Povodom pokretanja akcije "Slikarijada 2020 online" i akcije "Moj grad, lep grad 2020 online" a u cilju da se obeleži Dan opštine Brus 2020 i da svi građani daju svoj doprinos shodno datoj situaciji. 

S obzirom da je u prethodnom periodu na snazi bila vanredna situacija usled epidemije koronavirusa Covid-19 i očekujući da će biti održana svečana sednica na kojoj bi bila dodeljena priznanja pojedincima, firmama ili ustanovama koji su u prethodnih godinu dana doprineli afirmaciji opštine Brus pokrenuta je akcija "Slikarijada 2020 online" i akcija "Moj grad, lep grad 2020 online".

Kako su ove dve akcije već duži niz godina tradicionalne tokom manifestacije Dani Brusa - Dani Preobraženja a koje su pokrenuli Centar za kulturu opštine Brus i Turistička organizacija opštine Brus obratili smo im se pre pokretanja akcija nadajući se da će se uključiti i te akcije da budu u njihovo ime kako bi na neki način obeležili Dan opštine Brus.

I pored obećanja do 19. avgusta 2020. nismo dobili potvrdan odgovor kako bi mogli na pravi način da odredimo i proglasimo pobednike a kako nije održana ni svečana sednica a time nisu dodeljene ni opštinske nagrade za koje smo takođe pokrenuli akciju i građani predlagali OVDE nismo želeli sami da određujemo ko je najbolju umetnik i čije dvorište je najlepše po kategorijama pa smo odlučili da se obratimo stručnijim osobama i napravimo validan žiri. Nažalost do danas nismo uspeli da oformimo žiri za ove dve akcije ali nadamo se da će to biti uskoro, dok prođu ove školske obaveze na početku meseca septembra i profesori potom budu slobodniji.

U svakom slučaju svi koji su se odazvali akcijama i učestvovali u njima smatramo da su pobednici jer su pokazali veliku odgovornost i želju da se tradicijaa ne prekida i da treba na neki način obeležiti Dan opštine Brus.

Imali smo priliku da vidimo na delu male i one malo veće umetnike u aakciji "Slikarijadaa 2020 online" čije crteže mođete pogledati OVDE ali i da vidimo prelepo ukrašene terase i dvorišta u akciji "Moj grad, lep grad 2020 online" i da se divimo lepoti koja ima da se vidi u samom Brusu kao i okolini što možete videti OVDE.

BrusONLINE će se potruditi da u narednom periodu zamoli stručna lica da odvoje svoje vreme, pogledaju poslate fotografije i proglase najbolje radove, terase i dvorišta ali ne zaboravite da ste ove 2020 godine svi pobednici.

I ovaj put se javno zahvaljujemo cvećari knjižari SEZAM; knjižari DžAMIĆ i trgovini TRAPIĆ koji su se odazvali pozivu da budu sponzori nagrada u akciji "Slikarijada 2020 online".

U narednom periodu informisaćemo vas o sastavu komisija, odnosno žirija, kao i o svim detaljima gradeći poverenje i poštujući se obostrano jer pripreme za obeležavanje Dana opštine Brus 2021 su takoreći već započele i nadamo se da će biti obeležen na dostojanstven način poštujući istoriju i tradiciju sa pogledom u budućnost.
BrusONLINE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE