AC InfoKiosk1120

Aleksandrovac,23.11.2020. U opštinskoj upravi u Aleksandrovcu u toku je realizacija projekta „Zahtev na klik“. Cilj projekta je bezkontaktno podnošenje zahteva građana opštinskoj upravi putem info kioska.

U prvoj fazi zahtevi će moći da se podnose za izvode iz matičnih knjiga i knjiga državljana, a drugi korak u narednom periodu obuhvataće i podnošenje svih ostalih pismena svim organima Opštinske uprave opštine Aleksandrovac.

"Opština Aleksandrovac aktivno učestvuje u unapređenju e-uprave i e-usluga i kao takva učesnik je programa Švajcarske Vlade u unapređenju opština, kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne prilagođenosti. Ceo projekat prati i kancelarija UN, sa kojom je opština Aleksandrovac potpisala ugovor o donaciji „Zahtev na klik“. Na osnovu tog ugovora opština je dobila sredstva za nabavku elektronske opreme, koja će služiti tom projektu." rekao je između ostalog Milan Minić, načelnik opštinske uprave.

Cilj je da građani ne podnose neposredno svoje zahteve preko šaltera, već bezkontaktno preko info kioska i dobijaće odgovore na svoje zahteve na kućnu adresu ili putem mejla. Do sada je podnošenje zahteva bilo u pisanoj formi, a sada je digitalizovano.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE