MC Beograd

Beograd,01.12.2020. U sredu,02. decembra 2020. godine u Medija centru u Beogradu biće održane dve konferencije za novinare STANJE MALIH DOMAĆIH PRIVREDNIKA i ŽIVOT MLADIH U SRBIJI: UTICAJ KOVID-19 PANDEMIJE.

Konferenciju za novinare Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ u saradnji sa Udruženjem turističkih agencija Srbije biće održana u Velikoj sali sa početkom u 10:00 časova. a govoriće se o: Stanju malih domaćih privrednika, razlozima za protest upozorenja, predstavljanju problema, do sada preduzetim koracima i predlogu za rešenje nastalih problema.

O problemu i statusu malih privrednika govoriće Slađana Trajković, zastupnik, Udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“
Na temu propast turizma u Srbiji govoriće Dragan Subotić, predstavnik Udruženja turističkih agencija Srbije UTAS
O stanju i problemima ugostitelji i povezanih delatnosti (organizacija događaja, muzičari, dobavljači...) govoriće Tatjana Mitrović, predstavnik ujedinjenih ugostitelja Srbije
Moderator konferencije je Milena Amon, udruženje „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije

Istog dana u Medija centru konferenciju za novinare održaće i Krovna organizacija mladih Srbije na temu ŽIVOT MLADIH U SRBIJI: UTICAJ KOVID-19 PANDEMIJE sa početkom u 13:00 časova, u Velikoj sali.  
Pandemija KOVID-19 virusa je obeležila 2020. godinu i potpuno promenila ceo svet, te izmenila kontekst   obrazovanja, rada, kretanja, okupljanja, kao i posebno pogodila mlade, kao posebnu društvenu kategoriju.  
Iz tog razloga Krovna organizacija mladih Srbije je sprovela istraživanje pod nazivom Život mladih u Srbiji: Uticaj  KOVID-19 pandemije, koje analizira i mapira perspektivu i položaj mladih ljudi, njihovu zabrinutosti ali i potencijal  da doprinesu društvu, kao i obezbeđuje praktične preporuke koje se baziraju na multisektorskoj angažovanosti.  
Istraživanje prikazuje kako mladi percipiraju sigurnost svojih radnih mesta, u kojoj meri su zadovoljni  obrazovanjem u onlajn sferi, kako se ponašaju u toku pandemije, da li imaju poverenje u institucije, kao i da li je  pandemija utcala na njihova razmišljanja o odlasku iz zemlje.  
U istraživanju je učestvovalo 1103 mladih ispitanika i ispitanica, a spovedeno je uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.  
Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Anju Jokić na broj telefona +381 69 738 443 ili na mejl adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Za izjave će nakon događaja na raspolaganju biti neko od članova/ca KOMS tima. 

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Događaji/konferencije se mogu pratiti uživo preko:

Web portala Medija centra: https://mc.rs/sr/info/medija-centar/uzivo 
YouTube kanala: www.youtube.com/user/MCBeograd
Facebook stranice Medija centra: www.facebook.com/medija.centar/live 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE