Brus DZvakcinacija0121

Beograd 26.02.2021. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da Srbija ispunjava tehničke preduslove za izdavanje digitalnih sertifikata koji bi omogućili bezbedna putovanja građanima koji su vakcinisani protiv koronavirusa.

Matić je u izjavi za agenciju Tanjug podsetila na to da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija još pre mesec i po dana pokrenulo proces izrade digitalnih sertifikata, jer je prepoznalo neophodnost njihovog uvođenja.

Sa Grčkom smo već započeli razgovore o mogućnostima međusobnog priznanja digitalnih sertifikata u okviru Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma i verujemo da ćemo ostvariti sporazum na obostranu korist, rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, radi se na postizanju takvih bilateralnih sporazuma i sa drugim zemljama, pri čemu su u toku pregovori sa Izraelom.

Ona je navela da je inicijativa za međusobno priznavanje digitalnih sertifikata pokrenuta i u razgovorima sa potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom privrednog razvoja i tehnologije Zdravkom Počivalšekom.

Matić je pozdravila nameru EU da uvede digitalne sertifikate koji bi omogućili bezbedna putovanja građanima koji su vakcinisani, pri čemu je pružila podršku naporima da masovna imunizacija bude sprovedena što pre.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE