SOBrus sala03191

Brus 19.04.2021 Danas se navršilo osam meseci ili 240 dana rada nove opštinske vlasti u Brusu, odnosno 240 dana od kada su opštinske zakonodavne i izvršne funkcije preuzeli najuspešniji na lokalnim izborima održanim 21. juna 2020. godine.

Da podsetimo, konstitutivna sednica SO Brus održana je 20. avgusta 2020. godine (koju nismo ispratili uživo), a samo dan posle toga, 21. avgusta, usledila je primopredaja vlasti na lokalu.

Iako se očekivalo da se nova opštinska vlast oglasi početkom svog mandata, predstavi svoj tim i konkretne planove razvoja opštine Brus to se na žalost nije dogodilo. Posle toga očekivalo se da se nova opštinska vlast oglasi timski nakon 100 dana rada ali ni to se nije obistinilo, na žalost.

Zatim, očekivalo se da će se nova opštinska vlast oglasiti posle 200 dana rada konferencijom za novinre, predstaviti svoj tim, prezentovati svoj rad u prethodnom periodu, izneti konkretne planove za budući rad... I naravno dozvoliti pitanja novinara kako bi se (sa)znalo što više opštih informacija koje interesuju građane od avgusta 2020. godine - posebno pojedinosti vezane za ekonomski razvoj opštine Brus.

Moćda je prilika bila da se tim predstavi po održanoj sednici SO Brus 10. marta 2021. godine na kojoj je izglasan rebalans budžeta zaa 2021. godinu i na kojoj su usvojeni planovi rada lokalnih javnih preduzeća i ustanova u 2021. godini ali na žalost na toj sednici nije bilo predlagača (direktora) ili zastupnika predlagača da obrazlože panove rada svojih preduzeća ili ustanova za tekuću godinu.

Moguće je da će neko odgovoran iz izvršne i zakonodavne vlasti Opštine Brus uskoro sazvati konferenciju za novinare i napokon, u devetom mesecu rada, predstaviti tim koji vodi Opštinu, kao i prezentovati javnosti planove i projekte koje taj tim planira i radi u interesu svih građana opštine Brus kako bi se i oni aktivirali i uključili u razvoj opštine.

Ukoliko čitaoci imaju kakvo mišljenje ili ocenu rada najnovije vlasti u Brusu, u proteklih 8 meseci (240 dana), mogu proslediti na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE