Milentija useljenjeMijaDjidic0721

Mija Đidić (43), heroj sa Košara, koji živi u selu Milentija kod Brusa sa majkom, danas se uselio u novu kuću zahvaljujući akciji koju su pokrenuli njegov nekadašnji vojni starešina Boban Ostojić i Siniša Nogić Jevtić.

Akciji su se ubrzo priključili članovi Udruženja boraca Brusa, HO "Graditelji mira", Opština Brus, privrednici ali i pojedinci i organizacije kako iz Srbije tako i inostranstva.

Milentija MijaDjidic001

Mijin nekadašnji starešina Boban Ostojić često se pitao kako je i kako živi Mija i početkom ove 2021. godine saznao je živi teško i takoreći zaboravljen od svih. Zajedno sa svojim drugom Sinišom Nogić Jevtićem, koji je takođe ratni vojni veteran, marta meseca su posetili Miju i potom inicirali akciju za pomoć kojoj se pridružila humanitarna organizacija "Mi pomažemo, priključite se i Vi" a potom i Udruženje boraca Brusa, Humanitarna organizacija "Graditelji mira" i Opština Brus, pojedinci kao i organizacije i privrednici kako iz zemlje tako i inostranstva.

Samom početku akcije u martu mesecu 2021. godine pridružio se i sajt BrusONLINE koji je objavio tekst i apel za pomoć Miji Đidići - pročitajte OVDE. Nažalost potom su prestale da pristižu informacije o toku akcije a izostalo je i obaveštenje za današnji događaj, i eventualan poziv da se prisustvuje, što je propust organizatora i na neki način prikazuje odnos pojedinaca prema pojedinim novinarima i medijima - o čemu je nedavno pisano OVDE.

Sajt BrusONLINE.com iskreno i od srca čestita Miji Đidiću i njegovoj majci useljenje u novoizgrađenu kuću a posebno čestita Bobanu Ostojiću i Siniši Nogić Jevtiću koji su pokrenuli akciju i bili istrajni da je sprovedu do kraja, kao i velikom humanitarcu Staniši Pršiću iz Brusa koji je organizovao prikupljanje pomoći u inostranstvu. .
BrusONLINE će uvek prihvatiri iskren poziv za humanitarne akcije, rado će se odazvati i podržati.
N.Miljković foto:PrintScreen Youtube i arhiva 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE