Akcija4521 033

Udruženje za zaštitu prirode i negovanje srpskog nasleđa Rajko od Rasine i prijatelji reka i prirode zakazuju novu akciju  čišćenja rečnih tokova na teritoriji opštine Brus u nedelju 12. juna 2022. godine. 

Akcija kojom se nastavlja ovogodišnja sezona čišćenja reka i davanja boljeg primera žiteljima Brusa i bruskih sela biće organizovana u Brzeću a zborno mesto učesnika je u 10 sati kod Pulickog mosta.

Akcija4521 006

"Dragi naši, nastavljamo svoju misiju koja se sastoji u tome da reči krepe a primeri leče. Lane smo čistili reku Graševku na ulazu u selo Brzeće, čuveni turistički centar za čiju se prirodu ne sekiraju previše ni meštani ni vlasti te to u zbiru i dugom roku daje ovakve porazne slike. Na oko 500m tog toka popločanog toka otpadom izvukli smo jedno 700, pa i 800 džakova smeća bar. To su jezive naslage i izvlačeći to sve sve je jasno kao na autopsiji.
Taj deo reke je pretvoren u deponiju a ni niže nije bolje. Doveli smo to u pristojno stanje, tu deonicu. Sada se spuštamo niže i bićemo u reonu ovog buka, poznatog po tome što se u selu kaže "idi baci to na buk" jer je najmanje dostupno i treba samo doći i riznuti niz liticu što se i događa...
Jedini način da se izvinimo našoj prirodi i nama samima je pokajanje kroz dela. Samo tako ćemo biti bolji. Lepo je što kačite i lajkujete i obično nemate vremena al potrebno je malo više. Dođite da radimo jako da damo sve od sebe da reku vratimo u pređašnje stanje. Ovo je dugoročna priča i kvalitetno preumljenje. Jun, 12., Brzeće, zborno mesto na platou kod Pulickog mosta u 10 sati. Ponesite dobru volju i ličnu zaštitnu opremu i dođite da bi svima bilo bolje i da bi svi zajedno bili bolji.
Zdravo bili i dobar primer dali." - rekao je dr Aleksandar Milutinović, inicijator akcija čišćenja reka bruskog kraja.

Na akciju su dobrodošli svi uzrasti, sva zanimanja, svaka stručna sprema, bukvalno svi koji žele da na delu pokažu da im je zaista stalo do sredine u kojoj žive i do čiste prirode.

Prijave za akciju i detaljnije informacije na Instagram strani @reke_srbije ili na br tel: 069 134 38 15


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE