NUNS 2021indikatori0622

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) organizuje predstavljanje godišnjeg izveštaja „Indikatori za nivo slobode medija i bezbednost novinara 2021", u ponedeljak 13. juna 2022. godine - Prostor Miljenko Dereta u Beogradu sa početkom u 18:00 časova.

Na događaju će biti prikazan i dokumentarni film "F@ck This Job", o usponu i padu ruske televizije Dodž.

Godinu za nama obeležio je nastavak pandemije Covid -19, diskriminacija medija, ekološki protesti na kojima je novinarima bilo uskraćivano pravo slobodnog obavljanja posla, SLAPP tužbe i drugi oblici pritisaka na novinare i medijske profesionalce, rad na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju medijima. Dokle smo stigli u našim nastojanjima da unapredimo ambijent u kojem novinari i mediji rade i šta nam je sve preostalo od nezavršenog posla, razgovaraćemo sa sledećim sagovornicima:

  • Rade Đurić – pravnik i istraživač NUNS – a
  • Paul – Henri Presset – šef za komunikacije u Delegaciji Evropske unije u Beogradu
  • Dragan Sekulovski – direktor SafeJournalists mreže i izvršni direktor Udruženja novinara Makedonije
  • Marina Rakić – moderatorka događaja

Nakon diskusije o uslovima i ambijentu u kojem rade novinari i mediji u Srbiji, biće prikazan dokumentarni film o usponu i padu ruske televizije Dodž. Film vodi kroz priču o osnivačici Nataši TV Dodž i sve većoj državnoj represiji sa kojom se ta televizija suočava. Film prikazujemo u saradnji sa Medjunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs. Projekcija dokumentarnog filma biće otvorena samo sa prisutnu publiku u sali uz simultani prevod sa srpskog na engleski i sa engleskog na srpski, navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Ukoliko želite događaj da pratite onlajn možete se prijaviti na linku OVDE

Za dodatne informacije možete kontaktirati NUNS na 011 334 32 55 ili mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
Izvor i foto:nuns.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE