Studio Brzece1123a1

Brzeće 09.11.2023. Učenici osnovne i srednje škole u Brusu izveli su akciju uređenja ski staze Bela Reka u Brzeću i na taj način dali svoj doprinos pripremi nove skijaške sezone u ski centru Kopaonik.

"Učenici su i ovog puta osvetlali obraz bruskih škola. Trideset petoro učenika bruske osnovne i srednje škole je danas pod vođstvom Planinarsko-skijaške sekcije uz podršku Studija "Mika Đorđević" realizovalo akciju "Bela Reka". Najduža staza na Kopaoniku je prvi put sređivana od strane bruskih učenika posle skoro 40 godina. Uklanjano je kamenje na Beloj Reci 2.
Zahvaljujemo se pre svega Skijalištu Srbije Kopaonik koje nam je omogućilo da nastavimo dugogodišnju saradnju i da damo simboličan doprinos uspešnom funkcionisanju Skijališta, Turističkoj organizaciji opštine Brus koja je učenicima obezbedila užinu i osveženje u toku akcije, Sportskom savezu koje je pored naših automobila obezbedilo prevoz mini busom, ski servisima "Sneško" u vlasništvu Popovića i "Gondola" u vlasništvu Mitrovića (brusjani obojica Aleksandri) koji su zajedno sa pekarom "Miris jutra" bezbedili učenicima užinu posle radne akcije. Takođe treba spomenuti da je Aleksandar Popović i fizički učestvovao u akciji kao i nekoliko radnika Skijališta.

Studio Brzece1123c

Učenici su posle rada posetili vodopad Jelovarnik. Ishodi akcije: povećanje fizičke kondicije kao priprema za skijanje, proširivanje saradnje sa subjektima lokalne i šire zajednice, razvijanje timskog duha kao i povećanje digitalnih kompetencija (dron) su u potpunosti ispunjeni. Film je u montaži i uskoro će biti postavljen na YouTube." rekao je Mladen Tošev, profesor u Srednjoj školi Brus.

TKM, foto Studio Mika Đorđević


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE