MinOdSrbije

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv svim učenicima osnovnih škola i njihovim učiteljima i nastavnicima širom zemlje da učestvuju na nagradnom konkursu „Naš vojnik, naš heroj” i da kreativnim radovima na temu „Velike bitke Velikog rata” osvoje vredne nagrade.

Cilj konkursa, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, jeste promocija vojnog poziva i približavanje tradicionalnih nacionalnih vrednosti mladim naraštajima.

Svi zainteresovani učenici, od prvog do osmog razreda, imaju priliku da svoju maštovitost, stvaralaštvo i umetnički izraz iskažu u jednoj od tri kategorije.

Mladi ljubitelji pisane reči, u kategoriji „srpski jezik” mogu da konkurišu literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, nadareni za slikarstvo u kategoriji „likovna kultura” moći će da prilože likovni rad u tehnici po izboru, dok će osnovci koji se opredele za kategoriju „tehnika i tehnologija” biti u prilici da se izraze kratkim kreativnim video-klipom ili maketom i tako na najbolji način predstave njihovo viđenje teme ovogodišnjeg konkursa.

Za najkreativnije autore i njihove nastavnike, Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagrade. Prvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji, dok će trećeplasirani biti nagrađeni boravkom u Vojnoj ustanovi „Morović”.

Propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

Osnovci, koji žele da učestvuju na konkursu, treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 19. februara sledeće godine.

Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 4. marta Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane.

Svečano proglašenje pobednika i uručenje nagrada planirano je za 24. april 2024. godine.

Detaljne informacije o konkursu mogu se pronaći ma linku OVDE.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE