JPPuteviSrbije e 75
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je počiniocima krađa ograda na auto-putevima u Srbiji zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.
Mihajlović je, u pisanoj izjavi za medije povodom najnovijeg slučaja krađe 2,5 kilometra ograde na novoizgrađenoj deonici auto-puta od Niša do Dimitrovgrada, istakla da su žrtve ove krađe svi građani Srbije, čijim je novcem izgrađena ova saobraćajnica.

Ovakvi slučajevi su mnogo više od obične krađe, jer je ukradeno nešto što je građeno novcem svih građana i što je danas njihovo vlasništvo, ukazala je ona.

Mihajlović je dodala da ovo nije prvi put da neko tokom noći iseče žice i stigne do gradilišta, i podsetila na sličan slučaj od pre nešto više od godinu dana, na auto-putu Ljig–Preljina.

Prema njenim rečima, godišnja šteta od takvih krađa na našim putevima i prugama iznosi između milion i 1,5 miliona evra.

Ona je dodala da očekuje od izvođača da u najkraćem roku postavi novu ogradu i pojača mere bezbednosti na gradilištu, kao i da počinioci ovog krivičnog dela budu što pre otkriveni.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE