Na Poetskom konkursu "Desanka Maksimović" koji je održan u Valjevskoj gimnaziji 15. maja između deset finalista bila je i učenica II razreda gimnazije Srednje škole Brus Anđela Miljković koja je osvojila ukupno teće mesto.

AndjelaMiljkovic

Valjevska gimnazija je ove godine, tradicionalno, organizovala, na republičkom nivou, Poetski konkurs ''Desanka Maksimović'', 27. po redu, za najbolju pesničku zbirku učenika srednje škole.

Može se reći da je konkurs ove godine prerastao okvire republičkog, jer su na njemu učestvovali i srednjoškolci koji pišu ćiriličnim pismom i iz susednih zemalja. Na ovogodišnjem konkursu pristiglo je 39 radova, a stručni žiri u sastavu Dragan Lakićević, glavni urednik SKZ (predsednik), akademik Matija Bećković, pesnik (član) i Vera Vaš, profesor (član), na svojoj sednici 25. aprila 2019. godine, doneli su odluku da na finalno veče pozovu deset pesnikinja i pesnika.

To su (po azbučnom redu):

  1. Arbutina Milica (Beograd)
  2. Bardun Tamara (Sremski Karlovci)
  3. Govedarica Antanasijević Anastazija (Beograd)
  4. Grujičić Nemanja (Valjevo)
  5. Miljković Anđela (Brus)
  6. Nastasić Lenka (Sombor)
  7. Pejović Nikolina (Zrenjanin)
  8. Tešović Ksenija (Kotor)
  9. Šćekić Marta (Podgorica)
  10. Šućur Milena (Nikšić)

Među deset finalista našla se i učenica drugog razreda gimnazije Srednje škole, Anđela Miljković. S Anđelom je radio, kao njen mentor, profesor srpske književnosti i jezika Ljubiša Krasić. Na proglašenju pobednika, u Svečanoj sali Valjevske gimnazije, 15. maja, svaki finalista se predstavio publica sa po tri svoje pesme, po sopstvenom izboru. Poeziju finalista govorili su i recitatori Valjevske gimanzije a po završenom predstavljanju, proglašeni su pobednici ovogodišnjeg konkursa - Anđela Miljković je osvojila treće mesto.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE