EUPRO Dugojnica05193

Uz podršku Evropske unije meštani surduličkog sela Dugojnica će, renoviranjem objekta zadružnog doma, ponovo imati mesto za društvene i kulturne aktivnosti. Predviđeni građevinski radovi vredni 68.207 evra podrazumevaju zamenu krovne konstrukcije, fasade, stolarije, instalacija kao i opremanje objekta nameštajem i računarima.

„Evropska unija i Vlada Srbije podržavaju naše napore da obezbedimo jednake uslove i poboljšamo kvalitet života ljudi koji žive u selima. EU je već pomogla renoviranje škole u Suvojnici, a renoviran zadružni dom u Dugojnici služiće za organizaciju društvenih i kulturnih događaja za meštane ovog ali i susednih mesta“, rekla je predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, dodajući da učešće opštine u projektu iznosi 12.051 evra. Kako je dodala objekat će odgovoriti i na druge potrebe lokalnog stanovništva pa će služiti i za organizovanje obuka za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

EUPRO Dugojnica05192

U projekat su uključene i aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja a koje podrazumevaju uključivanje stanovništva u izradu Pravilnika o načinu korišćenja i upravljanja zadružnim domom. Ova aktivnost sprovodi se u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

EUPRO Dugojnica05194

Izvođač radova je Opšta zanatska zadruga (OZZ) „Pobeda“ iz Surdulice, koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Surdulica.

EUPRO Dugojnica05195

Projekat rekonstrukcije zadružnog doma u selu Dugojnica finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Кomplementarne aktivnosti projekta koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja sprovode se u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

EUPRO Dugojnica05191

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE