AC OpstVec31320

Aleksandrovac, 31.03.2020. -Održana 101.sednica opštinskog Veća opštine Aleksandrovac kojom je predsedavao predsednik opštine dr Mirko Mihajlović.

Veće je razmatralo i usvojilo Izveštaj o aktivnosti i preduzetim merama Opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Aleksandrovac nakon proglašenja Vanrednog stanja usled pandemije izazvane korona virusom.
Ovom prilikom predsednik opštine dr Mirko Mihajlović je rekao da je aleksandrovački Dom zdravlja dobro organizovan i sve je spremno za prijem eventualnih pacijenata. Stanje je redovno, nema povećanog broja kao ni pacijenata zaraženih infekcijom.
Sredstvo za dezinfekciju, natrijum hipohlorit nabavljen je u velikim količinama, u gradu ga ima na sedam lokacija, takođe i u mesnim zajednicama ga ima u dovoljnim količinama. Sredstvo služi za dezinfekciju radnih površina i prostorija, auta, poljoprivrednih mašina, ruku. JKP redovno i češće pere ulice dezinfekcionim sredstvima.
U Crvenom krstu je dovoljan broj volontera koji pomažu starije građane.
Predsednik je izrazio zadovoljstvo dobročinstvom koje Župljani iskazuju i javljaju se za razne vrste pomoći koje doniraju.
Poljporivredna apoteka Džugurda obezbedila je deset zaštitnih odela za medicinsko osoblje u Domu zdravlja koje je najviše izloženo mogućoj infekciji. Vinar Milan Spasić je obezbedio dvadeset vizira. Veoma pozitivna je reakcija stanovništva.
Predsednik Mihajlović je rekao da su građani disciplinovani, ima sporadičnih slučajeva, ali se u većini pridržavaju mera koje je propisala Vlada Republike Srbije i ovom prilikom apelovao na mlađe sugrađane da ostanu kod kuće i da samo iz preke potrebe izlaze iz svojih domova.
Mihajlović je pohvalio i sve direktore javnih preuzeća i ustanova. Snabdevenost prodavnica je odlična.
Između ostalog, Veće je razmatralo i donelo Odluku o dodeli ugovora za nabavku dobara – paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene građane opštine Aleksandrovac, a tom prilikom predsednik Mihajlović je rekao:"NI JEDAN ČOVEK U OPŠTINI ALEKSANDROVAC NE SME DA OSTANE BEZ OSNOVNIH ŽIVOTNIH NAMIRNICA. NA SVAKI POZIV UGROŽENIH GRAĐANA ODGOVARAMO ISTOG MOMENTA!“
Na ovoj sednici usvojen je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova u Zavičajnom muzeju „Župa“ Aleksandrovac, kako bi Muzej postao ustanova zaštite. Ovim statusom bili bi u rangu statusa većih muzeja.

Još jednom ponavljamo apel predsednika Mihajlovića koji je uputio svim sugrađanima a posebno mlađima da ostanu kod kuće i da samo iz preke potrebe izlaze iz svojih domova.
SAČUVAJ SVOJ ŽIVOT I ŽIVOTE DRUGIH. BUDI HEROJ, OSTANI KOD KUĆE!
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 125958519
Bravo! Tako to rade komsije,a vi "strucnjaci" prepisite po nesto od njih...naucite.Posebno predsednici mesnih zajednica!
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE