Brus 15.09.2014. Iako i dalje nije javno izložen oglas ili obaveštenje u zgradi opštine u Brusu, danas, u sredu 17. septembra 2014., u 12:00 časova u  sali opštine Brus trebalo bi da se održi JAVNA SEDNICA KOMISIJE ZA PLANOVE na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe na Nacrt plana detaljne regulacije za izgradnju cevovoda od izvora Vignjište do Brzećke reke i izgradanju MHE kao i izveštaj o strateškoj proceni uticaja plana detaljne regulacije na životnu sredinu.

Javnoj sednici bi trebalo da prisustvuju predstavnici obrađivača, predstavnici nadležnog organa jedinice lokalne samouprave, kao i podnosioci primedbi na planski dokument i usmeno obrazlože podnete primedbe. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač planskog dokumenta i strateške procene javno iznosi svoj svoj stav.
Ponovo pitamo lokalnu vlast i jedinice lokalne samouprave:
Da li je obaveštenje javno objavljeno u medijima, na oglasnoj tabli (zidu) u opštinskoj zgradi ili na sajtu opštine Brus?
Zašto o ovome ništa nije pomenuo ili diskutovao predsednik opštine Brus ili šef Odseka za urbanizam na lokalnoj TV od održane sednice JAVNOG UVIDA u Nacrt plana koja je održana 27. avgusta 2014. pa do danas?
Zašto o promeni cevovoda i izgradnji MHE na cevovodu gradskog vodovoda građani Brusa nisu detaljnije obavešteni preko lokalne TV i drugih medija koje plaća predsednik opštine Brus?
Zašto MHE na gradskom vodovodu a ne branske MHE na rekama? Šta je bolje za građane i zbog čega?
Zašto ćuti predsednik opštine?
Zašto ćuti zamenik predsednika opštine?
Zašto ćuti pomoćnik predsednika opštine za Ekonomski razvoj i investicije - ako postoji?
Zašto ćuti šef Odseka za urbanizam?
Zašto sve nadležne jedinice lokalne samouprave ćute o ovoj temi i ne žele da pojasne građanima o čemu se radi?
Imaju li previše posla pa nemaju vremena ili možda ovo i nije bitna tema za njih a tiče se građana opštine Brus?
N. Miljković
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE