RajkoOdRasine Kolarac1121g

Promocija knjige "Srcem kroz Rasinu - Hirurgija nelečenih tema" autora dr Aleksandra Milutinovića iz Brusa održana je 01. novembra 2021. godine na Kolarcu u Beogradu uz prisustvo mnogobrojne publike.

U promociji knjige koju je vodio Aleksandar Gajšek učestvovali su: Biljana Cincarević- slikarka i konceptualna umetnica, Milovan Matić,  Aleksa Rončević - guslar iz Škole gusala „Sandić“ i autor dr Aleksandar Milutinović.

RajkoOdRasine Kolarac1121j

Knjiga je neobična priča - sažetak je borbe za reke, ali i priča o rađanju ideja, autobiografija jednog dela života doktora Aleksandra Milutinovića i njegov doživljaj medicinskog sistema i sistema uopšte. To je priča o onome što je video iI doživeo i o onome što želi da vidi i u šta veruje.

RajkoOdRasine Kolarac1121aa

“Ovo je moja priča o reci, životu i nemirenju sa zadatim okvirima, o opštosti u doba sebičnosti, o pripadnosti u doba otuđenosti, o sećanju na jedno doba za koje se vredi boriti da nam se ponovo vrati, o sećanju da slavne dane naše prošlosti, o napajanju sa naših istočnika, o najdivnijoj zemlji na svetu, koja nadilazi nas i kojoj vredi predate se u svakoj umnoj i telesnoj snazi i kojoj smo rođenjem postali dužni da se za nju borimo u svakom smislu te reči. Srbija je dama vredna svega. Rodoljublje je čast i obaveza svakog čoveka. To osećanje treba da se vrati u svakodnevicu običnog života. Želim po mnogo čemu da sve ovo postane i vaše. Ovo je knjiga koju će moći svako da dopiše na sebi svojstven način.
Knjigu posvećujem svim lekarima koji volontiraju i pošteno se bore za svoje mesto u profesiji koju su izabrali... Svim borcima, herojima, od Krajine do Kosova i Metohije... svim mladim majkama i očevima koji rađaju decu i pokazuju ljubav i rodoljublje u praksi.” - reči su dr Aleksandra Milutinovića.

U knjizi "Srcem kroz Rasinu - Hirurgija nelečenih tema" nalazi se i prilog "Nikola Tesla - srpski sin", autora Milovana Matića iz Botunje, u kom se obrađuje lik i delo Nikole Tesle (1856-1943) i objašnjen razvojni put sazrevanja i prihvatanja samog Nikole Tesle u srpskom narodu.

Podsećamo čitaoce da su prethodne promocije knjige održane u poljani Pokrp u Botunji i Krivoj Reci kopaoničkoj a moguće je da se neka od narednih promocija održi i na ušću reke Graševke u Rasinu, na nekadašnjem kupalištu Arsinac u Brusu. 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE