VileiVilenjaci CZKBrus1121

Dečija pozorišna predstava VILE I VILENjACI, koju mogu pogledati i stariji, biće izvedena u velikoj sali Centra za kulturu Brus u petak 19. novembra 2021. godine sa početkom u 11:30 časova uz besplatan ulaz.

Predstava VILE I VILENjACI je moderna bajka za decu u kome vile i vilenjaci uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od posrnulog crnog vilenjaka Gare Garavog. On uništava i prlja planetu Zemlju. Vekovima nagovara i ljude i vilenjake da zagađuju prirodu, vodu, vazduh, zemlju... Tokom pozorišne predstave deca se edukuju o ekologiji i zaštiti životne sredine  stičući navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije.

Na početku predstave Gara je igrom slučaja, dobio novu moć da sve koje dotakne počnu da prljaju i zagađuju Zemlju. Zato je proglašeno vanredno stanje u Zemlji Vilenjaka, a Čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne. Vilenjak Njuškalo i Vila Vanda odlaze po devojčicu Sanju, i dovode je Čarobnim vozom u Vilingrad. Vilenjak Zvonko, Vila Aja Mandrago i Vilenjak Starac Mudri smišljaju plan kako da nadmudre Garu.

Za to vreme Gara je ukrao Plavu knjigu magija od vilenjaka kako bi video šta mu je potrebno za razgovor sa Zemljom. Treba mu krljušt Ribice Duginih boja, list Hodajućeg Drveta i pero Zlatne Ptice Zlatke. Nakon susreta sa svima njima, dolazi do devojčice Sanje. I taman kad je mislio da je uspeo u svom planu, Aja Mandrago ga iznenadi čarobnim napitkom. Gara uz pomoć vilenjaka Sanje i dece ponovo postaje beli vilenjak, a Sanja je porglašena za počasnog člana Zemlje vilenjaka.

Ova dinamična predstava, sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, originalnom muzikom i koreografijama, daje odgovore na mnoga ekološka pitanja. A deca imaju priliku da kroz igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja životne sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju.

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković; Glumci: Milena Božić, Ivan Kornović, Nikola Marković i Tatjana Milanov; Muzika: Konstantin Acevski i Zoran Nestorović; Scenografija i lutke: Tatjana Milanov; Kostim: Tatjana Ružić i Biljana Jaćimović-Raičević.

Centar za kulturu Brus - petak 19. novembar 2021. godine u 11:30. Ulaz slobodan.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE