Raska izlozbaMilaGvardiol0122a

Raška 31.01.2022. Samostalna izložba slika Mile Gvardiol pod nazivom „Quo vadis?“ u Galeriji KC "Gradac" u Raški do 11. februara.

Raska izlozbaMilaGvardiol0122b

Na otvaranju izložbe slika u petak 28. januara prisutnima su se obratili Sonja Milićević, kustoskinja Galerije KC Gradac, dr Miona Marta Marković, akademska slikarka i istoričarka umetnosti, i autorka slika Mila Gvardiol.

"Nova serija slika, plodnog likovnog opusa Mile Gvardiol, imenovana “Quo vadis”, kao ključni motiv ima stepenice i potvrđuje fasciniranost autorke za savremeno, kako u formi tako i u izražaju. Biografski posmatrano Mila je predstavnica srednje generacije već afirmisanih beogradskih vizuelnih umetnika koja je u stalnom preispitivanju stvari i odnosa iz svoje najbliže okoline. Ona pre svega oseća a potom i prenosi, u različitim likovnim tehnikama, impresije iz njoj bliskog života dovodeći gledaoca pred odluku. Urbani motivi Milinih dela ne samo da fasciniraju zbog svoje kompleksnosti, grandioznosti i dimenzija nego i zbog magijske moći da nas opčine i uvedu u sliku tražeći od nas ucešće. Ne možemo ostati indiferentni, naš pogled uvek nađe smer/pravac ili liniju koje će nastaviti da prati do samih ivica platna, pa i dalje..." navela je dr Miona Marta Marković, akademska slikarka i istoričarka umetnosti.

Raska izlozbaMilaGvardiol0122c

Postavka slika „Quo vadis?“ Mile Gvardiol u Galeriji "Gradac" u Raški biće dostupna posetiocima do 11. februara 2022. godine.
TKM  foto:Josif Raspopović


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE