DomanoviceviDani2021

Tradicionalna kulturna manifestacija "Domanovićevi dani" biće održana od 17. do 19. avgusta u rodnom selu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića - Ovsištu, nadomak Topole, najavili su organizatori festivala.

Tokom tri dana kulturne manifestacije, publika će gledati nastupe humorista, aforističara, satiričara i glumaca, kao i slušati priče o delima ovog velikog pisca.

U sredu, 17. avgusta, od 19 časova, poznati pisac Bojan Ljubenović će predstaviti svoju novu knjigu satiričnih zapisa „Ništa nije smešno“, a u četvrtak, 18.08. u isto vreme, Jovana Milovančević, doktorant na Filološkom fakultetu u Beogradu, govoriće o delu Radoja Domanovića (1873-1908).

Tribina "Satira danas" biće održana 19. avgusta takođe od 19 časova kao i književno veče na kome će učestvovati Vladimir Jokić - kolumnista lista "Danas", Zoran Nikolić Zozon, novinar Radio Beograda i humorista, satiričari Željko Jovanović i Milan Simić, kao i glumac Pozorišta na Terazijama - Milan Milosavljević.

Domanovicevidani2022 program

Ovaj trodnevni omaž Radoju Domanoviću, autoru antologijskih dela "Stradija" i "Vođa", biće upriličen u njegovoj rodnoj kući gde će, na travnjaku u dvorištu, biti i degustacija odabranih tradicionalnih specijaliteta Udruženja žena "Oplenac" iz Topole, inače organizatora ove manifestacije.
izvor i foto:Topola Oplenac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE