Brus MuzBioskopCZK0523

MUZIČKI BIOSKOP program namenjen deci i roditeljima koji je održan u Centru za kulturu Brus 24. maja 2023. godine bio je kulturno osveženje za najmlađe i sve prisutne koji su uživali u klasičnoj muzici istovremeno gledajući eoizode poznatih crtanih filmova.

Ovom prilikom najmlađi su upoznali zvuke klasične muzike na jedan nov i inovativan način, koji su osmislili Božidar Rajić, nekadašnji osvajač juniorskog Svetskog kupa u harmonici u Kanadii i mladi kompozitor Igor Andrić, u cilju popularizacije klasične muzike.

Brus MuzBioskopCZK0523a

MUZIČKI BIOSKOP je koncipiran tako da se emituju epizode poznatih crtanih filmova uz istovremeno izvođenje muzike uživo od strane kamernog sastava od sedam muzičara: Anja Trkulja – violina, Nikola Jovašević – violina, Sara Minić – viola, Đorđe Bjelica - violončelo, Ivan Cvetković – perkusije, Mladen Milošević – harmonika i Marina Arsenijević - harfa. Između epizoda crtanih filmova voditeljka programa Milica Majstorović je komunicirala sa gledaocima i slušaocima u sali, posebno sa decom.

MUZIČKI BIOSKOP u Brusu imao je i humanitarni karakter jer su prikupljana neophodna finansijska sredstva za pomoć u lečenju Luke Živanovića.

Jednu od ranijih projekcija Muzičkog bioskopa pogledajte u video prilogu:

Najmlađi posetioci kao i oni stariji nadaju se da će uskoro imati priliku da ponovo vide i slušaju MUZIČKI BIOSKOP u Brusu.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE