Blace Bioskop3D0523

Blace 02.06.2023. U Kulturnom centru "Drainac" u Blacu pre par dana svečano je otvaren 3D bioskop digitalizovanom verzijom filma “Avatar" i koktelom pre početka projekcije filma.

Na otvaranju 3D bioskopa bilo je prisutno oko 500 gledalaca što je bilo posebno zadovoljstvo za zaposlene u KC "Drainac"

Blace EnaPopovic0523"Slobodno mogu reći da je ovo veliki kulturni događaj i dan za Kulturni centar, kao i za opštinu Blace. Preko konkursa Filmskog centra Srbije dobili smo sredstva za digitalizaciju bioskopa, a isto toliko novca i od Opštine Blace. Ovo je ogroman projekat, od velike važnosti za naše mesto. Do danas, zbog zastarele tehnologije, mi nismo bili u mogućnosti da prikazujemo filmove, ali od danas jedini u ovom regionu imamo najsavremeniju tehnilogiju 3D bioskopa i sigurna sam da ćemo se ubuduće češće viđati i pratiti kako domaću, tako i stranu kinematografiju.
Zahvalila bih se Filmskom centru Srbije, zahvalila bih se Lokalnoj samoupravi koja podržava rad Kulturnog centra "Drainac" i drago mi je da je prepoznala značaj Kulturnog centra i od koje je važnosti ulaganje u kulturu. Zahvalila bih se i radnicima Kulturnog centra koji su radili na pisanju ovog projekta.
Za sledeću sedmicu najavljujem 3D animirani film za najmlađe, takođe poklon Kulturnog centra." rekla je Ena Popović, direktorka KC "Drainac" Blace na svečanom otvaranju 3D bioskopa.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE