Blace izlozbaslika011123a

U Kulturnom centru Drainac u Blacu u toku je izložba slika “Kamen drevnog snevača” autora Bratislava Anđelkovića - Bate iz Vučja.

Izložba je otvorena 01. novembra 2023. godine kada je prikazan i film pod istim nazivom “Kamen drevnog snevača”, Nebojše Ilića – Ilketa, koji govori o slikaru Bratislavu Anđelkoviću, koga prijatelji i poštovaoci njegove umetnosti zovu Bata iz Vučja, koji slika na raznim podlogama ali uvek se vraćao slikanju na kamenu.

Blace izlozbaslika011123b

Na početku otvaranja izložbe slika prisutnima se obratila Ena Popović, direktorka KC Drainac Blace:

U prilici smo da vidimo deo stvaralačkog opusa dva umetnika i uživamo u likovnoj I filmskoj umetnosti.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što Blace ima priliku da vidi deo deo, delić stvaralaštva Bate iz Vučja, umetnika koji kamen, drvo, kožu, kofer, odbačene predmete pretvara u slikarsko platno I stvara vredna umetnička dela.
O tome govore I brojne nagrade i priznanja od kojih je možda najvišeg ranga Vidovdanska zlatna medalja za zasluge u oblasti slikarstva. Batina umetnost bazirana je na srpskim korenima I pravoslavlju što možemo primetiti posmatrajući njegove slike I analizirajući svaki detalj kao posebno umetničko delo.
Film koji ćemo imati priliku večeras da pogledamo “Kamen drevnog snevača” autora Nebojše Ilića Ilkerta rezultat je saradnje dva umetnika i govori o životu i radu Bate iz Vučja ali i prikazuje prirodu tog kraja. Film je predstavljan na brojnim festivalima kako kod nas tako i van naše zemlje gde je nagrađivan prestižnim nagradama.
Dobrodošli na izložbu slika i projekciju filma “Kamen dnevnog snevača” i uživajte."

Blace izlozbaslika011123f

Po otvaranju izložbe predstavljen je i Nebojša Ilić – Ilke autor filma “Kamen drevnog snevača” koji su prisutni imali prilike da vide to veče. Film je nagrađivan na festivalima u zemlji i inostranstvu, a scene i pejzaži posebno su birani što su gledaoci i primetili tokom projekcije.

Izložba slika “Kamen drevnog snevača” u KC Drainac Blace dostupna je svim zainteresovanima svakog radnog dana u periodu od 07:00 do 15:00 časova. 
TKM izvor i foto :KC Drainac Blace

Deo atmosfere sa otvaranja izložbe slika pogledajte na fotografijama:


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE