EmilijaMilosavljevic fotoSnpErdeljiM1a

Brusjanka Emilija Milosavljević studentkinja glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu dobila je nagradu „Predrag Peđa Tomanović“ za 2023. godinu kao najbolja studentkinja sa prosekom ocena 9,43.

Žiri u sastavu Valentin Vencel, glumac i predsednik žirija, Nataša Gvozdenović, pozorišni kritičar i novinar, Predrag Štrbac, reditelj drame Srpskog narodnog pozorišta, doneo je odluku da se nagrada „Predrag Peđa Tomanović“ za 2023. godinu dodeli ravnopravno:

Dimitriju Aranđeloviću za ulogu u predstavi „Jevanđelje po F.M. Dostojevskom“, režija Jernej Lorenci, i Anđeli Pećinar za ulogu Sibile u predstavi „Bertove kočije ili Sibila“, režija Ivan Cerović.

Za najboljeg studenta AU Novi Sad predlaže Emiliju Milosavljević, studentkinju glume u klasi prof. Borisa Liješevića, prosek 9,43.

Nagrada „Predrag Peđa Tomanović“ koju dodeljuje istoimena Zadužbina, čiji su osnivači roditelji Milena i Milorad Tomanović, se uručuje od 1995. godine za najbolju ulogu koju je u Srpskom narodnom pozorištu u prethodnoj kalendarskoj godini ostvario glumac/glumica SNP-a, i najboljem diplomiranom studentu/studentkinji master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet.
izvor:snp.org.rs foto:M. Erdelji

Podsetićemo čitaoce da je nagradu „Predrag Peđa Tomanović“ za 2021. godinu dobio glumac Aljoša Đidić, koji je rođen u Brusu - link OVDE
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE