MinProsvete 1122

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije objavilo je konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente.

U saopštenju se navodi da je i Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio preliminarnu listu kandidata za stipendiju „Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara.

Ministarstvo i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate na to da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.

U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.

Ukoliko odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., a u slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente, potrebno je poslati obaveštenje na imejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija su u prethodnom periodu unapredili sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija.

Konačnu listu stipendista Ministarstva prosvete pogledajte na linku OVDE, dok preliminarnu listu Fonda za mlade talente možete pogledati na linku OVDE
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE