SrednjaBrus fizika190324a

Učenici Srednje škole iz Brusa postigli odlične plasmane na Okružnom takmičenju iz fizike 2024 koje je održano u gimnaziji "Vuk Stefanović Karadžić" u Trsteniku na kom su učestvovali i učenici iz Kruševca, Varvarina i Trstenika.

Srednju školu u Brusu predstavljalo je 9 učenika koji pohađaju prvi, drugi i treći razred.

SrednjaBrus fizika190324b

U prvom razredu u Beta kategoriji učenik Novak Zdravić, koji pohađa specijalizovano odeljenja gimnazije za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, osvojio je treću nagradu. U prvom razredu u Gama kategoriji takmičile su se dve učenice učenice opšteg tipa gimnazije Darija Lapčević i Anastasija Petrović - Darija je osvojila je treću nagradu.

SrednjaBrus fizika190324c

U drugom razredu u Beta kategoriji školu je predstavljale učenica Sanja Radmanovac, koja pohađa specijalizovano IT odeljenje, dok su u Gama gama kategoriji školu predstavljale učenice opšteg tipa gimnazije Sara Jeličić, Ana Krstić, Anđela Nikolić, Anđela Milosavljević - Sara Jeličić je osvojila pohvalu.

SrednjaBrus fizika190324d

U trećem razredu u Gama kategoriji takmičio se učenik opšteg tipa gimnazije Luka Rilak, koji je osvojio pohvalu.

SrednjaBrus fizika190324e

"Pripreme za takmičenje su bile dugotrajne i možda naporne za učenike ali su sa zadovoljstvom učili i učestvovali na takmičenju. Mogu reći da sam zadovoljna ostvarenim rezultatima učenika s obzirom da fizika kod većine učenika nije baš među popularnim predmetima u nastavi. Za par dana znaće se da li su učenici koji su osvojili treća mesta, Darija Lapčević i Novak Zdravić, ostvarili plasman na Republičko takmičenje iz fizike." - rekla je profesor fizike Žaklina Đorđević koja je učenike spremala i vodila na takmičenje.

U očekivanju vesti da će Brus imati predstavnike na Republičkom takmičenju iz fizike 2024 učenicima i profesorki želimo još puno uspeha i nagrada u budućem radu i takmičenjima.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE