Blace Sajam0324010

U Blacu je održan po osmi put Sajam rukotvorina i Veče srpske tradicije 2024. godine u cilju očuvanja narodne radinosti i vekovne tradicije.

Manifestacija je održana u holu Kulturnog centra "Drainac" 07. i 08. marta povodom međunarodnog praznika Dan žena. Dobrodošlicu izlagačima i učesnicima poželela je Ena Popović, direktorka KC "Drainac" a potom je Sajam i zvanično otvorio predsednik opštine Ivan Burgić. 

Blace Sajam0324005

U programu su učestvovali učenici Srednje škole u Blacu - Hor sa pesmama „Ogrejala sjajna mesečina" i „Usnila je dubok sanak", Veljko Kocić je govorio stihove pesme „Prkosna pesma", Anastasija Nikić „Opomena", Kosta Stevanović izvedba na gitari, Jovana Ilić „Ostajte ovde", Luka i Vasilije Đorđević odsvirali su na harmonici kola i pesme.

Blace Sajam0324009

Milun Pavlović, diplomirani istoričar, bivši učenik Srednje škole u Blacu, koji je osvojio četiri državna takmičenja iz istorije i tako na najbolji način prezentovao svoje Blace, pričao je o običajima i tradiciji blačkog kraja.

Blace Sajam0324034

Potom je nastupila mlađa grupa folklornog ansambla „Drainac", dok su Veče srpske tradicije zatvorili svojim nastupom mladi virtuozi na harmonici Vasilije i Luka Đorđević.

Sajam rukotvorina i Veče narodne tradicije u Blacu 2024 je još jednom pružio priliku posetiocimam da uživaju u raznolikosti narodnih rukotvorina koja su sama po sebi umetnička dela, kao i običajima i tradiciji blačkog kraja.
TKM izvor:KC Drainac, foto:Foto Soul


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE