Bucini dani AC

U Aleksandrovcu završen Četvrti festival posvećen Milosavu Buci Mirkoviću, pod nazivom „Bucini dani 2017“. Festival su obeležili raznovrsni kulturni sadržaji i izuzetne pozorišne predstave, u kojima je uživala ne samo publika iz Župe, već iz cele Srbije. A igrale su ih glumački velikani pozorišta.

Na završnoj večeri dodeljene su nagrade posvećene vinu i grožđu, koje se spaja sa inspiracijom umetnika. Žiri (predsednica Mira Banjac, Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur) nagradio je sledeća ostvarenja:
Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Bucini dani" dodeljena je Draganu Petroviću Peletu za ulogu doktora Vase u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“ – Zvezdara teatar,
"Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu pripalo je Andreju Šepetkovskom za ulogu Borkana u predstavi ’Moje dete’ Beogradskog dramskog pozorišta,
"Zlatno zrno" za najbolju žensku ulogu dobila je Anica Dobra za ulogu majke Soje u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”,
Najbolji mladi glumac, odnosno glumica je Jovana Gavrilović za ulogu Ranke u predstavi “Moje dete”
„Zlatno zrno“ za sjajnu glumačku bravuru dobio je Radoje Čupić, koji je u predstavi "Duh koji hoda" (koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture) igrao četiri uloge - kelnera, Nikolaja, mesara i Vuka.
Četvrti festival „Bucini dani 2017“zvanično je zatvorio Irfan Mensur.
Treba reći da je pozorišni festival održan od 13. do 18. juna, u takmičarskoj selekciji bilo je pet predstava, a manifestaciju je uveličalo i prijateljsko gostovanje Teatra na Vasilevskom iz Sankt Petersburga sa Gogoljevom "Ženidbom".
Prema rečima svih glumaca i pozorišne publike organizacija je bila na izuzetnom nivou.
Još jednom su Župljani dokazali da su dobri domaćini, a da je Župa ovih dana bila kulturno središte Srbije.
Vidimo se iduće godine na „Bucinim danima“.
izvor:Info služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE