Knjige novembar18a

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u oktobru mesecu 2018. godine bila je knjiga "Koreni" autora Dobrice Ćosića, a za dečiji uzrast knjiga "Leto“ autora Miloša Petkovića.

Najčitanija knjiga za odrasle čitaoce u oktobru mesecu 2018. godine u Narodnoj biblioteci Brus je roman "Koreni" autora Dobrice Ćosića.
Radnja romana smeštena je u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX veka i početkom XX veka, priča prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa.

Najčitanija knjiga za dečiji uzrast u oktobru bila je "Leto“ autora Miloša Petkovića, u kojoj nam autor donosi neke nove likove koji će priču učiniti zanimljivijom. Opet nas uči novim životinjskim i biljnim vrstama, kao i bićima iz bogate slovenske mitologije. Sve to vešto je upakovano u prelepu bajku.

Knjige novembar18b

Predlog knjige za oktobar mesec odraslim čitaocima je "Pečat Milorada Ekmečića“ autora Milorada Ekmečića, koja je svojevrsni dokument, nacionalno važan za sve koji žele da razumeju svoju prošlost, sadašnjost i naslute budućnost. Pravi kuriozitet ovog izdanja je uvodni esej našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice, velikog poštovaoca akademika Milorada Ekmečića.

Za dečiji uzrast predlog za čitanje je knjiga "Obožavam te“ autorke Slavke Petković - Grujičić. Knjiga je priča o prijateljstvu i ljubavi, tačnije rečeno priča o prvoj ljubavi iz koje nastaje i druga i treća ljubav. Kroz niz bezazlenih nestašluka u školi, smešnih situacija, nesuglasica sa svetom odraslih, likovi ovog romana se bore za svoje snove, ciljeve, ljubavi i prijateljstva.

Narodna biblioteka Brus radi svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE